Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

32. tjedan trudnoće

32. tjedan trudnoće

U idućih 7 tjedana plod će rasti i povećati se, jer se sada priprema za prijelaz na novi svijet. Upoznajte 32.tjedan i pročitajte cijeli opis..

32. tjedan trudnoće

 

Što se događa u 32.tjednu?
U idućih 7 tjedana plod će rasti i povećati se, jer se sada priprema za prijelaz na novi svijet. Sada ima čvrste nokte i kosu, a koža postaje glatka, meka i više nije tako naborana, zahvaljujući potkožnoj masnoći.

Kako se promijeni život žene?
Krvni tlak je sada povećan za 40-50%. Povećana maternica uzrokuje osjećaj nadutosti u želucu, a hormoni se mogu ponovno pojaviti. Mi možemo olakšati nelagodu žgaravice uživajući nekoliko manjih obroka dnevno.

 

Tijekom trudnoće može biti bol u donjem dijelu leđa. U ovom slučaju, odmah je potrebno obavijestiti liječnika jer može uključivati ozbiljnije probleme. Ako se bol u leđima nije pojavila u prethodnom tromjesečju, oni mogu biti znak preranog rođenja. Često se događa da trudnica u donjem dijelu leđa krivi prolongiranu maternicu koja je pritisnuta protiv drugih organa, pa je često akcija prekasna.


Tko sve bude prisutan na porodu?

Sada je vrijeme da razmišljamo o tome tko pozvati u sobu za porod. Rođenje je poseban doživljaj, a odluka žene je da li može biti prisutan partner ili bilo koji drugi član obitelji ili će radije rađati samo u prisustvu babice. Mnoge trudnice žele imati partnera sa sobom i rijetke se odlučuju za člana obitelji ili prijatelja. Također je potrebno raspitati se o mužu ili partneru. Je li spreman prisustvovati porodu? Bolnica treba biti obaviještena o vlastitim željama. Ako ste pod pritiskom majke koja želi biti prisutna za vrijeme rođenja njezinog unuka, nemojte slušati ničije želje osim vlastitih želja. Također razmotrite hoćete li dopustiti prisutnost učenika. Ti ćeš samo promatrati rođenje tiho. Ako ne želite svoju prisutnost, stavite ga u pisanom obliku na dokument koji ćete morati dovršiti prije rođenja.
 

Organizirajte skrb za svoj dom i kućne ljubimce dok ste u rodilištu

Pokušajte pronaći najbliže koje će voditi brigu o kućnim ljubimcima ili djeci koja će morati pričekati kod kuće za dolazak novog člana obitelji.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
99.00 KN 89.00 KN
Željezo za smanjenje umora i iscrpljenosti.   Nedostatak željeza jedan je od najče&s..
119.00 KN 99.00 KN
B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   B vi..

Slični članci

31. tjedan trudnoće

31. tjedan trudnoće

U 31. tjednu fetus može okrenuti glavu iz jednog u drugu smjer, a ruke i noge postaju punije, jer se.."

30. tjedan trudnoće

30. tjedan trudnoće

Plod sad okružuje puno amnionske tekućine, ali ovaj se volumen s vremenom smanjuje, budući da fetus .."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice