Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

33. tjedan trudnoće

33. tjedan trudnoće

Ovaj tjedan, plod teži samo 1,8 kilograma i veličine je ananasa. Sada je vrlo sličan novorođenčadi, njena koža nije tako naborana, a kostur fetusa polako raste. Upoznajte 33. tjedan i pročitajte cijeli opis.

33. tjedan trudnoće

 

Što se događa u 33.tjednu?

Ovaj tjedan, plod teži samo 1,8 kilograma i veličine je ananasa. Sada je vrlo sličan novorođenčadi, njena koža nije tako naborana, a kostur fetusa polako raste. Kosti u lubanji još nisu grupirane zajedno, dopuštajući im da se kreću i malo se preklapaju, stoga fetus lako prolazi kroz rodni kanal. Pritisak na glavi je toliko snažan tijekom rada da se mnogi novorođenčad rađaju s glavom oblika u obliku konusa, a zatim se vraća na prvobitni položaj. Kosti lubanje rastu i omogućuju širenje mozga, a tek kasnije postaju ustajale.


Kako se promijeni život žene?
Fetus je ispunio maternicu i puno se stvari počinju mijenjati. Opet, nećete moći pronaći pravu poziciju u kojoj ćete se osjećati ugodno. Spavanje će postati pravi izazov, ili čak nemoguć zadatak.

 

U prstima, zglobovima i rukama može biti utrnulost i bol. Kao i mnoga druga tkiva u našem tijelu, tkivo u zglobu može zadržati tekućinu koja povećava pritisak u karpalnom tunelu. Živci koji prolaze kroz taj tunel završavaju na kraju i doprinose osjećaju utrnulosti. Osjećamo lagano trnce, a bol i ukočenost obično prestaju uskoro. Ako radite s računalom, stavite ruke na tipkovnicu dok tipkate na tipkovnici, tijekom kojih se prsti dobro izmiješaju.
Ženske se v tej fazi počutijo zelo privlačne, s čemer se strinjajo tudi njihovi partnerji. Spolnost je v 33. tednu nosečnosti še vedno dovoljena.


Što moram znati o pokretima ploda?

Plod se mora pomicati koliko je to bio tijekom zadnjeg mjeseca trudnoće. Svaki plod ima svoj vlastiti uzorak aktivnosti, pa točan uzorak ne postoji, a mi moramo obratiti pažnju na promjene. Dok ne primjećujemo velike promjene u razini aktivnosti fetusa, nema razloga da budemo uznemireni.

Praćenje pokreta fetusa potrebno je 1-2 puta dnevno, a ispravni način prebrojavanja treba objasniti stručnjak.

Ako se kretanje fetusa usporava ili promijeni na bilo koji drugi način, upozorit ćemo nadležni liječnik ili baku

.
Ne zaboravimo na pranje djetetove odjeće

Jeste li se pronašli i koristili svoju odjeću za dijete koje je vaše starije dijete nosilo kao novorođenče? Nemojte zaboraviti oprati ju. Također operimo deke za bebe pomoću najprikladnijih deterdženata pogodnih za djecu. Moraju biti hypoallergenic i prijateljski za djecu.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

82.00 KN
Balzam za tvrdu i popucanu kožu – vrhunska njega tvrde,zadebljane kože.    Bal..
69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
119.00 KN 99.00 KN
B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   B vi..

Slični članci

32. tjedan trudnoće

32. tjedan trudnoće

U idućih 7 tjedana plod će rasti i povećati se, jer se sada priprema za prijelaz na novi svijet. Upo.."

31. tjedan trudnoće

31. tjedan trudnoće

U 31. tjednu fetus može okrenuti glavu iz jednog u drugu smjer, a ruke i noge postaju punije, jer se.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice