Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

35. tjedan trudnoće

35. tjedan trudnoće

Plod v 35. tednu nema puno prostora za manevriranje. Budući da je vrlo ugodno u maternici, to mu ne smeta. Upoznajte 35.tjedan i pročitajte cijeli opis..

35. tjedan trudnoće


Što se događa u 35.tjednu?
Plod v 35. tednu nema puno prostora za manevriranje. Budući da je vrlo ugodno u maternici, to mu ne smeta. Ipak, broj njegovih pokreta mora ostati isti kao i prethodnih tjedana. Njegovi bubrezi su sada potpuno razvijeni i jetra može već procesirati neke otpadne proizvode. Većina njegovog osnovnog fizičkog razvoja je sada završen. U sljedećih nekoliko tjedana dobit će težinu.
 

Kako se promijeni život žene?
Maternica je sada znatno veća, a vrh se prostire odmah ispod rebara. Ako biste mogli zaviriti u njezin unutrašnjost, primijetit ćete da u njoj ima vrlo malo amnionske tekućine, jer većina prostora zauzima plod. Kako maternica vrši pritisak na druge unutarnje organe, trudnica ima češće potrebe za uriniranjem, a suočena je sa žgaravicama i drugim probavnim problemima.


Od 35. tjedna svaki tjedan ćemo posjetiti liječnika ili primalje. Za to vrijeme se uzme bris vaginalnih i rektalnih kultura kako bi se provjerila prisutnost bakterijskog soja pod nazivom Streptococcus B. Streptococcus je obično bezopasan kod odraslih, ali nažalost se može prenijeti djetetu tijekom poroda, a zatim uzrokuje ozbiljne komplikacije, uključujući upalu pluća, meningitis i infekcije krvi. Čak 10-30% svih trudnica zaraženo je, ali to i ne zna.

 

Sada je vrijeme za odlučivanje za prisustvo koga želimo tijekom rođenja. Kakve tehnike upravljanja bolovima su one s kojima ćemo si pomoći tijekom poroda?


Pripremimo se za put na porod

Da bismo izbjegli kasnije neugodnosti, moramo unaprijed provjeriti koji su putovi najbolji i najbliži. Razmislimo o tome gdje možemo parkirati. Na recepciji jednostavno slijedimo upute koje smo primili. Moramo organizirati sve potrebne dokumente za prijem. Sestra će nas potom zatražiti uzorak urina, a također se možemo preobući. Medicinska sestra će htjeti znati sve o grčevima - koliko često se javljaju, kada počnu, da li je vaginalno krvarenje prisutno i da li je voda već nestala. Razgovarat ćemo o pitanjima kako se bavimo boli, a mi ćemo također morati reći kada smo posljednji put konzumirali obrok hrane.


Nakon provjere brzine otkucaja srca fetusa provodi se abdominalni ili vaginalni pregled. Također je prijem u rodiljni odjel vrijeme da predložimo naš plan rođenja te da bude predan osoblju. Medicinska sestra će nam predstaviti rodne sobe i reći nam gdje možemo pohraniti osobne stvari koje smo donijeli sa sobom.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..
135.00 KN 115.00 KN
3 x Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i ..
159.00 KN 129.00 KN
Imun kompleks – za zdrav i snažan imunološki sustav.   Imun kompleks kapsule..

Slični članci

34. tjedan trudnoće

34. tjedan trudnoće

Masni slojevi koji će pomoći u reguliranju djetetove tjelesne temperature kada se rodi sada se final.."

33. tjedan trudnoće

33. tjedan trudnoće

Ovaj tjedan, plod teži samo 1,8 kilograma i veličine je ananasa. Sada je vrlo sličan novorođenčadi, .."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice