Članci i enciklopedije

37. tjedan trudnoće

37. tjedan trudnoće

37. tjedan trudnoće

Datum rođenja je nevjerojatno brzo približava, ostavljajući nam samo još nekoliko tjedana. U 39. tjednu, fetus je dovoljno zreo za rođenje. Upoznajte 37.tjedan i pročitajte cijeli opis..

Opis

37. tjedan trudnoće

 

Što se događa u 37.tjednu?
Datum rođenja je nevjerojatno brzo približava, ostavljajući nam samo još nekoliko tjedana. U 39. tjednu, fetus je dovoljno zreo za rođenje. Ako ostaje u maternici sljedećih 2 tjedna, njegov  mozak i pluća su potpuno sazrela. Ako djetetova kosa nije iste boja kao i vaša ili vašeg partnera, ne brinite. Kosa svijetle boje može poslije postati tamnija ili tamnija može postati  čak i svjetlija.


Kako se promijeni život žene?

Grčevi su češći ovog tjedna nego prethodnih tjedana. Oni traju dulje i puno su neugodni. Trudnice često primjećuju povećano vaginalno pražnjenje u obliku sluzi. Problemi sa spavanjem i pronalaženje udobnog položaja nastavljaju do točke isporuke. Ako ne funkcionira drugačije, možemo se odmoriti na dan. Ipak, pokušajmo ostati aktivni što je više moguće, ali nemojte pretjerivati s aktivnošću. Spavanje može uzrokovati neugodne snove, a tjeskoba je vrlo česta u 37. tjednu trudnoće.
 

Prepoznajmo znakove poroda

Kako znati da je rođenje već počelo? Tijelo se intenzivno priprema pri rođenju najmanje mjesec dana prije velikog događaja. Možda nismo niti svjesni toga ili primijetimo pojavu novih simptoma koji nam govore da se vrijeme poroda bliži.


Fetus se spušta niže u zdjelicu, što se osjeća kao neugodan osjećaj dodatne težine. Češći i intenzivniji grčevi također su znak predstojećeg poroda. Neke trudnice čak dobivaju grčeve slične onima tijekom menstruacije. Iz rodnice počinje izlijevanje sluzi koja dolazi od cerviksa. Povišeni vaginalni iscjedak potpuno je normalan slučaj. Jedan od najpouzdanijih znakova poroda je kada se voda izlije. Budući da urin može pobjeći, trudnice često ne mogu shvatiti je li to urin ili fetus. Lažni slučajevi mogu se također pojaviti u određenoj situaciji ili u obavljanju neke aktivnosti.


Ne zaboravimo na dječje sjedalo u avtomobilu
Dječje sjedalo u automobilu je instalirano prije odlaska u rodilište. Budući da su neki od njih teški za instaliranje, nemojte čekati posljednje trenutke.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića