Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

4. tjedan trudnoće

4. tjedan trudnoće

Budući da neki testovi trudnoće nisu dovoljno jak za otkrivanje trudnoće u 4. tjednu, pričekajte 1 tjedan u slučaju negativnog testa, a zatim ponovite test. Upoznajte četvrti tjedan trudnoće i pročitajte cijeli opis ...

4. tjedan trudnoće


Što se događa u 4.tjednu?
Ovaj tjedan označava početak razdoblja fetusa. Od danas do 10. tjedna trudnoće, organi će se razvijati, a neki će čak početi raditi. U tom razdoblju embrij je izuzetno osjetljiv na sve čimbenike koji bi na bilo koji način mogli utjecati na njegov razvoj. Zametak ima veličinu sjemenki maka i sastoji se od dva sloja - epiblast i hipoblast, od kojih se razvijaju svi organi i dijelovi tijela.


Placenta ili placenta također se sastoji od dva dijela. Njegove se stanice isprepliću sa stjenkom maternice, ali postoje interpolacijski intervali koji omogućuju protok krvi, tako da placenta može biti opskrbljena hranjivim tvarima i kisikom.


Amniotic Bag sadrži tekućinu koja ublažava vibracije i time štiti embrij. Vrlo važna uloga također je i mjehurić žumanjaka koji proizvodi crvene krvne stanice i hrani embrij sve dok se placenta ne razvije i preuzme taj zadatak.


Kako se promjeni život žene?
Ako trudnoća još nije potvrđena do ovog tjedna, moguće je potvrditi do 4. tjedna. Kada je test trudnoće pozitivan, potrebno je konzultirati ginekologa. Ako uzimate bilo koji lijek, najprije provjerite je li embrij siguran. Nabavite dodatak prehrani koji sadrži folnu kiselinu (najmanje 400 mikrograma folne kiseline).


Budući da neki testovi trudnoće nisu dovoljno jak za otkrivanje trudnoće u 4. tjednu, pričekajte 1 tjedan u slučaju negativnog testa, a zatim ponovite test.

 

Ako pokušavate zatrudnjeti godinu ili više (ili šest mjeseci ako ste stariji od 35 godina), obratite se svom liječniku koji će pokušati utvrditi prisutnost problema s plodnosti.


Sljedećih 6 tjedana ključ je zdravog rasta i razvoja fetusa. Kroz posteljicu, embrij je izložen svemu što majka ingestira ili ulazi u njeno tijelo pa stoga treba paziti, jer sve stvari koje su ušle u tijelo moraju biti sigurne za oboje.


Što trebamo znati o testovima trudnoće za kućnu upotrebu?

Testovi trudnoće za domaću uporabu provjeravaju prisutnost hormona ljudskog korionskog gonadotrofina u mokraći.


Kada mogu dobiti test trudnoće i dobiti pozitivan rezultat?

Najbolje je uzeti test nekoliko dana ili tjedan dana nakon razdoblja u kojem bi se trebalo dogoditi menstruacija, ali to nije bilo. Do tada će imati dovoljno hCG u mokraći kako bi ga mogli otkriti i tako potvrditi trudnoću.


Što moram znati prije testiranja?
Najprije provjerite datum isteka testa, koji ne smije biti istekao. Ako je test trudnoće dugo pohranjen na vlažnom ili toplom mjestu (kupaonicu), bolje je odbaciti i kupiti novi. Pažljivo pročitajte upute za uporabu prije izvođenja testa, jer se upute o zaštitnim znakovima specifične za pojedine marke razlikuju. Test je najbolje učiniti ujutro, od tada je urin najviše koncentriran. Prikazivanje rezultata može potrajati i do 10 minuta.


Ako je rezultat testa negativan i vaše razdoblje još uvijek nije bilo, pričekajte nekoliko dana ili tjedan, a zatim pokušajte ponovo. Jedan negativan rezultat ne znači da nismo trudni.


Može li blijeda crtica također značiti trudnoću?
Ako primijetite pozitivan rezultat na testu, ali crtica je vrlo blijeda, može biti da ste trudni. Da bi test pokazao pozitivan rezultat, urin bi trebao sadržavati hCG hormon.

 

Većina testova na trudnoći pokazuje rezultate u roku od pet minuta, ali studija na Sveučilištu u New Mexicu otkrila je da u nekim slučajevima trebate čekati deset minuta za pozitivan rezultat.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

409.00 KN 259.00 KN
3 x B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   ..
135.00 KN 115.00 KN
3 x Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i ..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..

Slični članci

3. tjedan trudnoće

3. tjedan trudnoće

Sperma je prodrla kroz čvrstu membranu jaja i oplodila. Nekoliko dana kasnije, oplođeno jaje stiglo .."

2. tjedan trudnoće

2. tjedan trudnoće

Puno se stvari mora dogoditi da dođe do trudnoće. Vrijeme na ovom mjestu znači sve, pa trebamo uzeti.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice