Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

6. tjedan trudnoće

6. tjedan trudnoće

Srce ploda kuca brzinom od 100 do 160 otkucaja u minuti, što je gotovo 2 puta brže od normalne vrijednosti za odrasle. Krv već cirkulira fetusom fetusa. Upoznajte 6. tjedan trudnoće i pročitajte cijeli opis ..

6. tjedan trudnoće


Što se događa u 6.tjednu?
Nose, usta i uši počinju se formirati u 6. tjednu. Ako sada možete vidjeti fetus u maternici, primijetit ćete pretjerano veliku glavu i tamne mrlje na mjestima gdje se razvijaju oči i nosnice. Uši također izgledaju kao tamne mrlje na stranama glave, a ruke i noge izgledaju kao projekcije. Srce fetusa je pretučeno brzinom od 100 - 160 otkucaja u minuti, što je gotovo 2 puta brže od normalne normalnosti za odraslu osobu. Krv cirkulira na fetusu teleta. Crijeva počinju razvijati, pojavljuju se tvrda tkiva, spremna za razvoj pluća. Polako počinje razvijati pituitary gland, kao i mozak, mišiće i kosti. Plod je sada veličine leće.


Kako se promijeni  život žene?
Tijekom tog razdoblja često se javlja podijeljena ličnost, što je normalno. Jednog dana, žena je izuzetno sretna, a sljedećeg je dana tužna. To je uzbuđenje, jer se nešto događa u tijelu, i stalno čekamo. Promjene hormona mogu uzrokovati promjene u raspoloženju.

Relativno često, u ranoj trudnoći, kao tjedan dana, na donjem rublju ima sitnih prstiju krvi. To se događa u otprilike ¼ trudnica. Obično je to normalna pojava, ali zato što krvarenje može biti znak pobačaja, u ovom slučaju treba konzultirati liječnika. Pogotovo kada se često javljaju poremećaji - krvarenje.
 

Imate blizanca?
Blizanci se često događaju u obiteljima. Pogledajmo neke jednostavne činjenice

  • 1 između 31 rođenja predstavljajo blizanci (približno 3%).
  • Blizanci mogu biti potpuno identični ili nisu baš slični. Naravno, to je samo slučajni fenomen koji se ne može utjecati. Kad se jedno oplođeno jaje dijeli na polovicu, razvijaju se identični blizanci, ali vjerojatnost ovog fenomena je 1: 250.
  • Kada se žena tretira za neplodnost, postoji veća šansa za razvoj blizanaca. U prosjeku, 20-25% žena koje uzimaju ljekove za plodnost ili in vitro oplodnju tretiraju blizance.
  •  Žene koje su već rodile blizance često ponovno zatrudne s blizancima ako dođe do trudnoće.
  • Ako žena ima blizanke (brat, sestra, ujak, itd.) U obitelji, postoji veća vjerojatnost da će imati i blizance.
  • Obiteljska povijest muškog partnera ne bi smjela imati utjecaja na razvoj blizanaca. Dakle, ako partner ima blizanca u obitelji, to ne povećava mogućnost razvoja blizanaca.
  • Više trudnoće što je žena imala , veće su mogućnosti za razvoj blizanaca.
  • Blizanci su vrlo česti kod visokih žena, kod niskih je mnogo rjeđe.

Da bi razvili blizanke u maternici, žena obično izvještava u prvom tromjesečju trudnoće tijekom ultrazvuka. Ako žena odluči imati genetsko ispitivanje u prvom tromjesečju, imat će ultrazvuk između 11 i 13 tjedana. Žene koje su postale trudne zbog umjetne oplodnje ili nakon tretmana za poboljšanja plodnosti, imat će ultrazvuk ranije, obično tijekom prvih osam tjedana trudnoće. Također se preporuča izvršiti ultrazvuk kada je maternica veća nego što biste očekivali. Ultrazvuk je neinvazivna i hitna potraga za trudnicama, jer otkriva različite uvjete, uključujući razvoj blizanaca, osobito tijekom 6-8 tjedana trudnoće.
 

Ne zaboravimo na hranu i piće koje treba izbjegavati

Tijekom trudnoće posebno je važno izbjegavati hranu i pića koja mogu uzrokovati različite bolesti ili oštetiti fetus. Nažalost, postoji dosta dezinformacija o tome koja hrana i piće trudnica može uživati i tko ne bi smio. Također je potrebno poboljšati način prehrane - odabrati što je moguće zdravo, neprerađenu hranu. Izbornik treba biti raznolik i raznovrstan. Možete ispisati popis zabranjenih namirnica i pića, a zatim zalijepiti list na hladnjak. Zato nikad nećete biti u dilemi.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..
159.00 KN 129.00 KN
Imun kompleks – za zdrav i snažan imunološki sustav.   Imun kompleks kapsule..
119.00 KN 99.00 KN
B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   B vi..

Slični članci

5. tjedan trudnoće

5. tjedan trudnoće

Tijekom tog vremena možete osjetiti osjećaj nelagode. Mnoge žene zahvati upaljena prsa, umor i učest.."

4. tjedan trudnoće

4. tjedan trudnoće

Budući da neki testovi trudnoće nisu dovoljno jak za otkrivanje trudnoće u 4. tjednu, pričekajte 1 t.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice