Chat with us, powered by LiveChat
9. tjedan trudnoće

9. tjedan trudnoće

Oči fetusa su potpuno formirane, ali kapci su potpuno zatvoreni i neće se otvoriti do 27. tjedna trudnoće. Uši su prilično male i jedva vidljive. Upoznajte 9. tjedan trudnoće i pročitajte cijeli opis ...

9. tjedan trudnoće


Što se događa u 9. tjednu?

Plod je sada velik kao klaster. Polako stjecanje ljudske slike, bitni dijelovi tijela se razvijaju, iako će se u narednim tjednima znatno promijeniti. Srce ploda je podijeljeno na 4 regije, a srčani se ventili počinju formirati, a pojavljuju se mali zubi. Embrionski rep sada je potpuno nestao. Plodovi organa, mišića i živaca se sada kreću toliko da imamo osjećaj da se fetus šuti. Vanjski seksualni organi već su prisutni, ali barem za nekoliko tjedana nećemo moći razdvajati, bilo da je riječ o dječaku ili djevojčici. Čak i plodovi fetusa potpuno su oblikovani, ali kapci su potpuno zatvoreni i neće se otvoriti do 27. tjedna trudnoće. Uši su prilično male i jedva primjetne, dok su usta, nos i nosnice još izraženije. Dječji krevetić dovoljno je razvijen da preuzme zadatak proizvodnje hormona. Osnovna je fiziologija stoga na mjestu, ali sada je vrijeme da fetus počne dobivati svoju masu.

Kako se promijeni život žene?

Žena je vjerojatno da će biti trudna u 9. tjednu, iako simptomi pokazuju drugačije. Za neke se jutarnje mučnine primjećuje tijekom tog razdoblja, ali mogu se pojaviti i drugi simptomi, uključujući poremećaje raspoloženja koji se pripisuju hormonalnim promjenama u tijelu. Žene su naizmjenično oduševljene i prestrašene, posebno onima koji su prvi put trudni. U drugom tromjesečju promjene raspoloženja manje su učestale i javljaju se odmah prije rođenja.


Kada otkriti trudnoću na radnom mjestu?

Neki pojedinci odmah izvještavaju o sretnim vijestima, čak i na radnom mjestu. Drugi radije čekaju drugi trimestar, jer je trudnoća već vidljiva i poznata je i na tijelu. Također, rizik spontanog pobačaja se smanjuje u drugom tromjesečju.

U slučaju specifičnih problema koji su se pojavili tijekom trudnoće, odmah se upoznajte s trudnoćom. Ovako ćete se sigurno osjećati lakše.

 

Ako mučnina i povraćanje nastave, vesela vijest o šefu bit će prijavljena prije nego što namjeravamo. Razmislimo o onome što očekujemo od šefa i kolega - suosjećanje, razumijevanje, mogućnost odmora, prilagođeno radno vrijeme


Je li rad teško ili opasno? U ovom slučaju potrebno je pravovremeno razgovarati o smanjenom ili promijenjenom opsegu radnih zadataka koji će uvelike olakšati situaciju i povećati šanse za rođenje zdravog djeteta.


Hoće li vaši supervizori i suradnici podržavati vas? To ovisi o odnosima na radnom mjestu. Ako ste sigurni da će poslodavac profesionalno prihvatiti najavu trudnoće, tada će trudnoća biti manje stresna i zdravija.

Nažalost, neki poslodavci su manje prijateljski prema trudnim zaposlenicima. Ako ste zabrinuti zbog odgovora poslodavca, bolje ćete pričekati neko vrijeme. Možda možete razgovarati o reakciji poslodavca s kolegom koji je već upoznao trudnoću.

 

Također moramo biti svjesni prava koja nam pripadaju zakonom. Poslodavci ne smiju otpuštati trudne zaposlenike, niti ih trebaju iskoristiti u smislu povećanja radnog opterećenja.


Povežite svaki dan s plodom koji se razvija u vas

Nije prerano započeti s povezivanjem s novim članom obitelji koji je sada samo malo grah u vašem selu. Čim se probudite i zaspate, položite ruke na trbuh i dodirnite je, a nježno pozdravite svoj fetus. Usredotočite se na pravilno disanje i razmislite o svom djetetu. To je sjajan način na koji se možemo istinski usredotočiti na čudo koje se odvija u nama. Sada je i pravi trenutak da razmišljamo o tome kakve smo roditelje, postavili ciljeve i dosegnuli ih.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

119.00 KN
Multivitamini s mineralima i drugim hranjivim tvarima.   Ljudsko tijelo treba v..
147.00 KN 99.00 KN
Folna kiselina + B kompeks - za normalno stvaranje krvi.    Folna kiselina ..
104.00 KN
Dodatak prehrani u obliku sirupa koji osigurava optimalan unos željeza i vitamina B kompleksa. &n..

Slični članci

8. tjedan trudnoće

8. tjedan trudnoće

Mnogo toga se događa ovaj tjedan. Na dlanovima i nogama sada se razvijaju sitni prsti, a kapci gotov.."

7. tjedan trudnoće

7. tjedan trudnoće

Još uvijek govorimo o fetusu koji ima mali rep. Ona će nestati za nekoliko tjedana, do tada će posta.."

Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice