Chat with us, powered by LiveChat
BCAA (razgranate aminokiseline)

BCAA (razgranate aminokiseline)

BCAA je kompletan dodatak prehrani za ljude koji žele održavati toliko mišićne mase kao što izgube masnoće. Oni pomažu sportašima povećati svoju moć. Upoznajte BCAA i pročitajte cijeli opis ...

BCAA (razgranate amino kiseline)

 

Prednosti konzumiranja i uloga u tijelu:

BCAA ili razgranate aminokiseline su popularni dodatak prehrani, koji se prvenstveno koristi među sportašima. Namjera je da bude potpuni dodatak prehrani za ljude koji žele održati što više mišića kada gube masnoću. Sportaši pomažu povećati snagu, smanjiti umor i ubrzati gubitak masnoće. To je najveća kombinacija aminokiselina, koja predstavlja čak 35% mišićnog proteina. Dodaci prehrani koji sadrže BCAA dostupni su na tržištu od 1996., ali su bili namijenjeni za liječenje bolesti jetre, kao što je ciroza. Glavni sastojak BCAA je leucin, izoleucin i valin, jedna od najvažnijih devet esencijalnih aminokiselina koje naše tijelo ne može proizvesti samo, što znači da im moramo ući u tijelo konzumacijom pravilne prehrane.

Od ostalih aminokiselina BCAA se razlikuje uglavnom u svojoj strukturi, budući da se sastoji od razgranatog lanca atoma, a ostale aminokiseline tvore prsten ili ravni lanac atoma.

 

Nedostaci i simptomi:

Nedostatak aminokiselina prvenstveno je posljedica onih pojedinaca koji se drže vegetarijanske prehrane. Velike količine aminokiselina trebaju aktivne sportaše. Najčešći simptom nedostatka aminokiselina u tijelu je kronični umor, a veliki dio mišićne mase također može biti izgubljen.

 

Preporučen dnevni unos:

Kapsule se trebaju uzimati tijekom treninga prije i poslije treninga. Obično se uzima između 5 i 10 BCCA kapsula tri puta dnevno, ali je potrebno slijediti upute proizvođača koji su navedeni na BCCA Food Packaging Pack.

 

Strani učinci ili predoziranje:

Pretjerana upotreba BCAA može imati neželjene nuspojave kao što su smanjene tjelesne performanse i povećanje rizika od dijabetesa tipa 2. Normalno, BCAA se brzo izlučuje u tijelu, a pri visokim koncentracijama kombinacija aminokiselina također može biti otrovna. Dodatak prehrani BCAA povećava razinu amonijaka u krvi, stoga je potrebno strogo slijediti upute za preporučenu dnevnu dozu.

 

Dobar izvor hranjivih tvari:

Najbolji izvori aminokiselina su namirnice bogate proteinima kao što su crveno meso, riba, mliječni proizvodi, sirutka i jaja. Dodatak aminokiselina, kao što je BCAA, predstavlja veliku alternativu zamjeni nedostataka u slučaju da osoba ne uživa dovoljno proteina bogata hranom.

 

Dali ste znali?

Korištenje BCAA može pomoći u smanjenju fizičkog i mentalnog umora. BCAA također može ublažiti bolove u mišićima nakon naporne vježbe. Neke studije upućuju na to da kombinacija aminokiselina pomaže u smanjenju razine šećera u krvi, a druge studije upućuju na to da BCAA može pomoći da izgubimo višak kilograma i imaju blagotvoran učinak na jetru.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

179.00 KN
BCAA 2:1:1 - Idealan omjer aminokiselina za učinkovite treninge!   BCAA je kratica za bra..
11.00 KN
BCAA Shock - U trenutku napunite baterije uz dozu najvažnijih aminokiselina!   BCAA je kr..
199.00 KN 189.00 KN
BCAA 8:1:1 Strong - Visoka doza esencijalnih aminokiselina za vrhunske rezultate!   BCAA ..

Slični članci

Tirozin

Tirozin

Istraživanja pokazuju da uzimanje dodataka sa sadržajem tirozina poboljšava mentalne funkcije pojedi.."

Triptofan

Triptofan

Triptofan ima prirodni učinak sedacije, što znači da nam to može pomoći kod problema nesanice i, pos.."

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice