Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

18. tjedan trudnoće

18. tjedan trudnoće

Tijekom 18. tjedna trudnoće, fetus je puno zaposlen s kretanjem ruku i nogu. To su pokreti koji će postati još jači i izraženiji u nadolazećim tjednima. Upoznajte 18.tjedan trudnoće i pročitajte cijeli opis.

18. tjedan trudnoće


Što se događa u 18. tjednu trudnoće?
Tijekom 18. tjedna trudnoće, fetus je puno zaposlen s kretanjem ruku i nogu. To su pokreti koji će postati još jači i izraženiji u nadolazećim tjednima. Kroz tanku kožu fetusa vidljive su krvne žile, a uši su sada u uspravnom položaju, iako se i dalje izdvajaju od ostatka tijela. Zaštitni sloj koji se zove mijelin počinje se formirati oko živaca, a njena će se formacija nastaviti sve do jedne godine nakon rođenja. Ako je beba fetus, maternica i ulkus cijevi nastaju tijekom ovog tjedna. Tip je već vidljiv u genitalijama ovoga tjedna, ali on ih može sakriti ispred naših znatiželjnih pogleda tijekom ultrazvučnog pregleda.


Kako se promijeni život žene?

Jeste li stalno gladni? Povećanje apetita i snažna želja za konzumacijom određene hrane vrlo su čest problem u 18. tjednu trudnoće. Odaberite zalogaje koji su zdraviji i prijateljski s fetusom, a ne one s praznim kalorijama. Zamijenite žetone, čokolade i ostale zalogaje uz voćne zalogaje ili orašaste plodove. Kako se volumen trbuha znatno povećao, neka odjeća bude udobna i ugodna za nošenje.


Kardiovaskularni sustav žena dramatično se mijenja, au drugom tromjesečju krvni tlak vjerojatno neće biti niži nego obično. Nemojte prebrzo sjedeći ili ležeći položaj, inače ste u opasnosti od teške vrtoglavice i mogućnosti pada.

 

Nemojte ležati na leđima dok leži, jer će uterus pritisnuti protiv vena i smanjiti protok krvi u srce. Pokušajte uvijek ležati na jednoj strani. Pod tijelom možete staviti jastuke, posebno pod nogama, koji bi trebao biti lagano podignut tijekom ležanja.
Ako niste imali ultrazvuk u drugom tromjesečju, sada je pravo vrijeme za to. Specijalist će provjeriti kako fetus raste, provjeriti postoje li pogreške, vidjeti placentu i pupčanu vrpcu, provjeriti broj fetusa koji trudnica nosi i datum isporuke. Također možete pratiti što fetus radi tijekom ultrazvuka. Partner također može sudjelovati u recenzijama, a možete i zatražiti sliku za album!

 

Dali je potrebno u 18. tjednu smanjiti tjelesnu aktivnost?

Ako ste zdravi i trudnoća je normalna, tada nema potrebe za smanjenjem tjelesne aktivnosti. BoTjelesna vježba bi trebala biti umjerena, ne prekomjerna i preduga, izbjegavajući iznenadne pokrete, nagle promjene u položaju i ležeći na leđima.

Ako ste u drugom tromjesečju trudnoće bili u više sjedećem položaju, možda je pravi trenutak za razmišljanje o vježbanju. Trebalo bi biti kratkotrajno - 15 minuta nekoliko puta tjedno, i postupno se prebaciti na dužu dnevnu rutinu. Najbolji početak je brže hodanje, možemo koristiti plivanje ili jogu. S jogom možemo ojačati dušu i tijelo te uvelike olakšati bol na potpuno prirodan način.
 

Možemo vježbati Kegel - vježbe koje jačaju mišiće dna zdjelice. Podupiru bubrege, mokraćni mjehur, uterus, vaginu i rektum. Kegel vježbe pomažu spriječiti curenje urina tijekom trudnoće i nakon poroda. Zbog Kegelovih vježbi, rizik od razvoja hemoroida je vrlo česta pojava kod trudnica.

 

Za svaki trening koji se odlučite pridržavati načela –manje je više-  i prije izvođenja aktivnosti popričajte se sa stručnjakom koji će Vas zasigurno znati savjetovati. zatražiti stručnjaka prije nego što obavite savjete za savjetovanje, koji će vam svakako moći savjetovati.

Ne propustite! Posebne ponude:

69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
99.00 KN 89.00 KN
Kalcij u kombinaciji s vitaminom D3 najbolji je odabir za potporu kostima i stabilnosti košta..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..

Slični članci

17. tjedan trudnoće

17. tjedan trudnoće

Osjećate li se malo neuravnoteženo? Kad trbuh raste, središte gravitacije se mijenja, tako da trudni.."

16. tjedan trudnoće

16. tjedan trudnoće

Pogledajmo nokte na prstima. Srce ploda pumpa mnogo više krvi dnevno nego prethodni tjedan, a količi.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice