Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

26. tjedan trudnoće

26. tjedan trudnoće

Vaš fetus može čuti vaš razgovor s vašim partnerom, prijateljima i rođacima. Inhalira i izdahnjuje male količine amnionske tekućine koja je neophodna za normalan razvoj pluća. Upoznajte 256. tjedan i pročitajte cijeli opis..

26. tjedan trudnoće


Što se događa u 26.tjednu?
Živčana mreža u ušima bolje je razvijena i osjetljivija nego prije. Vaš fetus može čuti vaš razgovor s vašim partnerom, prijateljima i rođacima. Inhalira i izdahnjuje male količine amnionske tekućine koja je neophodna za normalan razvoj pluća. Kretanje disanja, kao što je disanje fetusa, velika je vježba za postnatalno razdoblje kad novorođenče morat će samostalno disati. Plod dobiva i subkutanu mast. Ako je dječak, njegov testisi uskoro će početi padati u grudicu - to je proces koji traje 2-3 mjeseca.


Kako se promijeni život žene?
Žurite pripremajući kuću za novog člana? Uzmite dovoljno vremena za odmor i opuštanje. Tijekom tog perioda, krvni tlak može se povećati, iako je još uvijek niži nego prije trudnoće. Obično se krvni tlak smanjuje prema kraju prvog tromjesečja.
 

Preeklampsija je vrlo ozbiljno stanje karakterizirano visokim krvnim tlakom. Najvjerojatnije će se dogoditi nakon 37. tjedna trudnoće, a može se dogoditi ranije, stoga je važno znati znakove upozorenja. Oteklina lica i područja oko očiju, blagi oticanje ruku i stopala ili gležnjeva i brzo povećanje težine pojavljuju se. Drugi simptomi mogu se pojaviti u slučaju teške preeklampsije. Dugotrajna glavobolja, promjene u vidu (dvostruki ili zamagljeni vid, osjetljivost na svjetlost) i intenzivna bol u gornjem dijelu trbuha uz povraćanje su jasni znakovi upozorenja.


Jeste li ste već sasrtavili plan pororda?
Pisanje plana poroda daje nam priliku razmišljati o tome kako želimo roditi. Budući da se nepredvidljive situacije mogu pojaviti zajedno sa porodom, moramo biti dovoljno fleksibilni da promijenimo pripremljeni raspored rođenja, ako je potrebno. Moramo razmišljati o nekim važnim pitanjima. Želimo li rađati bez pomoći lijekova ili želite li epiduralnu analgeziju? Želimo li da je partner prisutan? Dopuštamo prisutnost studenata sestrinstva i medicine? Želimo li mirni prostor ili prostor u kojem možemo čuti meku glazbu? Želimo li zasjenjena svjetla? Želimo da partner snima porod? Želite li pupčanu vrpcu prereže partner? To su sva pitanja o kojima treba misliti i prije početka poroda.
 

Važne odluke nakon rođenja djeteta

Još uvijek postavljamo druga važna pitanja prije rođenja. Ako je dijete dječak, želimo li da je obrezan? Hoće li biti kršteni? Hoće li dijete dobiti kuma? Kako ćemo uskladiti posao i brigu o novorođenčadi? Hoćemo li cijepiti dijete? Oba se roditelja moraju složiti oko tih odluka, inače se mora napraviti kompromis, tako da kasnije neće biti nepotrebnih svađa. Razmišljanjem o važnim odlukama prije poroda može se izbjeći nesporazum.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
159.00 KN 129.00 KN
Imun kompleks – za zdrav i snažan imunološki sustav.   Imun kompleks kapsule..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..

Slični članci

25. tjedan trudnoće

25. tjedan trudnoće

Nevjerojatno, ali ovaj tjedan fetus dobiva potkožne masnoće. Natečena koža polako će se početi pomic.."

24.tjedan trudnoće

24.tjedan trudnoće

Plod i dalje raste i dobiva na težini. Njegov mozak raste vrlo brzo 24. tjedna, ali pupoljci se još .."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice