Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

36. tjedan trudnoće

36. tjedan trudnoće

Plod sada teži oko 2,7 kg. Koža se je počela guliti i na taj način izlučila dlake, kao i voštanu tvar koja je prekrivena i zaštićena. Upoznajte 36.tjedan i pročitajte cijeli opis..

36. tjedan trudnoće


Što se događa u 36.tjednu?
Plod sada teži oko 2,7 kg. Koža se je počela guliti i na taj način izlučila dlake, kao i voštanu tvar koja je prekrivena i zaštićena. Takva kosa kao voska tvar zove vernix caseosa, fetus progutala zajedno s drugim sekretima, koja je kasnije (nakon poroda) izlučena u mekonij, prvi mračni obojeni blato.


Kako se promijeni život žene?

Budući da fetus zauzima puno prostora, trudnica može imati poteškoća u unosu obroka normalne veličine. U ovom slučaju, ima smisla uživati nekoliko manjih obroka dnevno. Obično nije prisutan u 36. tjednu, osobito ako se pridržavamo pravila za male obroke. Kada se plod počne spuštati, disanje je puno lakše. Ako je položaj fetusa vrlo nizak, imamo stalnu potrebu za mokrenjem, ali se osjećamo vrlo neugodno. Mnogo puta, trudnice opisuju kako se osjećaju, kao da će plod "ispasti" svaki put. U 36. tjednu grčevi postaju češći. U posljednjem mjesecu trudnoće, vrlo je važno izbjegavati dulje vožnje automobilom ili avionom. Neki prijevoznici čak zabranili let trudnicama tijekom posljednjeg mjeseca trudnoće.

 

Koliko vremena traje porod?
Prva trudnoća traje oko 15 sati, iako to nije rijedak slučaj da traje više od 20 sati. Za žene koje su imale već porod, traju oko 8 sati.

  • Prvo razdoblje poroda počinje s grčevima - grčevi i širenje cerviksa. Razdoblje je dovršeno kada je cerviks dovoljno rasprostranjen. Važno je napomenuti da je prvi porod od svih 3 najduži, a prijelaz na drugo doba trudnoće često ostaje nejasna ili nije prepoznata od strane trudnica. U prvom razdoblju porođaja, nedostaci su jaki i kratki. Širenjem cerviksa populacije postaju sve učestalije i jače. Kada se vrata maternice otvore do kraja (10 cm), moždani udar je najjači i onda se rođenje približava kraju.
  • U drugom razdoblju je vrat maternice je već otvoren i onda počnemo pritiskati. Drugo razdoblje rada obično traje do 1 sat, možda manje ili više
  • U trećem razdoblju govorimo o porodu posteljice, koja slijedi za novorođenčem. Posteljica se istisne s grčevima.

 

Obavjest o rođenju djeteta

Jeste li već znali reći vesele vijesti vašim voljenima? Hoćete li nazvati, poslati SMS ili e-mail s fotografijom novorođenčeta? Planirajte objavu rođenja prije nego što se dogodi. Partner također može obavijestiti najbliže o rađanju djeteta.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

47.00 KN
Pasji trn ili vučji trn s aloe verom iznimno je učinkovita mast za svakodnevnu njegu kože. Mast od p..
69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
159.00 KN 129.00 KN
Imun kompleks – za zdrav i snažan imunološki sustav.   Imun kompleks kapsule..

Slični članci

35. tjedan trudnoće

35. tjedan trudnoće

Plod v 35. tednu nema puno prostora za manevriranje. Budući da je vrlo ugodno u maternici, to mu ne .."

34. tjedan trudnoće

34. tjedan trudnoće

Masni slojevi koji će pomoći u reguliranju djetetove tjelesne temperature kada se rodi sada se final.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice