Chat with us, powered by LiveChat
38. tjedan trudnoće

38. tjedan trudnoće

Plod ima vrlo čvrst stav u 38. tjednu, a uskoro ćete ga moći osjetiti! Organi su sazreli i potpuno pripremljeni za život izvan maternice.Upoznajte 38.tjedan i pročitajte cijeli opis..

38. tjedan trudnoće

 

Što se događa u 38 tjednu?
Plod ima vrlo čvrst stav u 38. tjednu, a uskoro ćete ga moći osjetiti! Organi su sazreli i potpuno pripremljeni za život izvan maternice.


Kako se promijeni život žene
Tko čeka, taj dočeka.! Čekanje na rođenje može biti vrlo stresno, jer je praćeno istinskom mješavinom emocija. Uzmite si vremena koje provodite sa svojim partnerom, pročitajte dobru knjigu, ukratko, učinite sve što vam se svidi, tako da nećete moći to učiniti neko vrijeme nakon porođaja jer jednostavno nemate dovoljno vremena. U zadnjim tjednima trudnoće ponavlja se oteklina u nogama i može se primijetiti lagano oticanje ruke.

Što moram znati o dojenju?
Majčino mlijeko je najbolja hrana za bebe. Sadrži upravo odgovarajući udio proteina, ugljikohidrata i masti, zajedno sa svim vitaminima i mineralima koje dijete treba tijekom prvih 6 mjeseci života.


Dojenje pomaže u zaštiti djeteta od problema s disanjem i infekcije uha, smanjuje rizik od alergije, smanjuje stres u majci, a također i rizik od raka dojke ili raka jajnika.


Moramo naučiti dojiti, i pravilno je da nam primalja pokazuje na pravi način, a zatim i medicinsku sestru. U procesu dojenja dijete se povezuje s prvim društvenim kontaktom, a dodir kože na koži je vrlo ugodan za dijete i majku. Iako je to najprirodniji način prehrane djeteta, dojenje nije lako. Za mnoge žene može biti vrlo neugodna ili čak bolna, a bol je zajednički znak da dijete nije pravilno smješteno na prsima. Dječja usta moraju prekriti veliki dio areole, a bradavica dojke treba biti u djetetovim ustima.

Ako dojenje boli, prekinite ga i pokušatjte promijeniti položaj djeteta. Prije napuštanja rodilišta provjerite jeste li dojili na pravi način. Također je potrebno razmotriti dojenje u javnosti. Dok je nekim ženama normalan slučaj dojiti u javnosti, nešto je posve neprihvatljivo za druge. Kada se doji, razumno je samo da se pokriju grudi.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

79.00 KN 59.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina.   Kapsule sadrže esencijalne..
49.00 KN 39.00 KN
Folna kiselina + B kompeks - za normalno stvaranje krvi.    Folna kiselina ..
139.00 KN
Vitamini i minerali za trudnice i dojilje.   Od 13. tjedna trudnoće razvoj bebe napr..

Slični članci

37. tjedan trudnoće

37. tjedan trudnoće

Datum rođenja je nevjerojatno brzo približava, ostavljajući nam samo još nekoliko tjedana. U 39. tje.."

36. tjedan trudnoće

36. tjedan trudnoće

Plod sada teži oko 2,7 kg. Koža se je počela guliti i na taj način izlučila dlake, kao i voštanu tva.."

Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice