Chat with us, powered by LiveChat
Amigdalin (vitamin B17)

Amigdalin (vitamin B17)

Amigdalin, poznatiji i kao vitamin B 17, u našem tijelu ima važne funkcije. Istraživanja su potvrdila da uništava stanice raka, jača imunološki sustav i sprječava nastanak stanica raka.

Amigdalin (vitamin B17)

Prednosti konzumacije i uloga u tijelu:

Amigdalin, poznatiji i kao vitamin B 17, u našem tijelu ima važne funkcije. Istraživanja su potvrdila da uništava stanice raka, jača imunološki sustav i sprječava nastanak stanica raka.

Zapravo ni nije riječ o vitaminu jer nema jednaka svojstva kao drugi vitamini, no tako ga je imenovao Ernest T. Krebs mlađi koji je predvidio da rak u tijelu nastaje zbog manjka određene tvari.  Tvar koju nazivamo amigdalin zapravo je cijanogeni glikozid, a kojeg službena medicina tretira kao otrovnu tvar.

 

Manjak i simptomi:

Neki su stručnjaci uvjereni da manjak vitamina B17 uzrokuje razvoj karcinoma, no mišljenja o tome danas su uvelike podijeljena.

 

Preporučena dnevna doza:

Najveće količine amigdalina nalaze se u košticama marelice, a koje bismo dnevno trebali unijeti 5–7 komada. Bolesnici koji se liječe od raka dnevno bi trebali unijeti veću količinu koštica marelica, no ne više od 35.

 

Nuspojave ili predoziranje:

Cianid je u velikim količinama otrovan, zato se prije početka alternativnog liječenja moramo savjetovati sa stručnjakom. Neki su ljudi osjetljivi na vitamin B17 te se stoga mogu suočiti s glavoboljama i slabošću. Simptomi se mogu ukloniti konzumacijom grejpa te soka od limuna, naranče ili grožđa.

 

Dobar izvor hranjivih tvari:

Namirnice s visokim udjelom amigdalina nazivamo nitrilozidi. To su sjemenke, žitarice i orašasti plodovi.

Najbogatiji izvor amigdalina su sjemenke marelice. Sadrže ga i breskve i šljive te sjemenke u trešnjama i nektarinama. Iznimke nisu ni malene sjemenke u jabukama, grožđu, jagodama, malinama i kupinama.

Amigdalin među žitaricama najviše sadrže proso, heljda, ječam i lan.

Izvrstan izvor vitamina B17 su također gorki bademi, indijski oraščići i orasi  makadamije.

 

Jeste li znali?

Istraživanja su pokazala da vitamin B17 pomaže povećati sposobnost tijela u borbi protiv raka. B17 to postiže stvaranjem vodikovog cianida koji se oslobađa u tjelesna tkiva. Taj spoj zatim napada i uništava stanice raka. Klinička su istraživanja također pokazala da amigdalin dobro reagira s vitaminima A, C i E koji djeluju kao antioksidansi, dok uz pomoć gušterače i drugih hranjivih tvari čak i uništava stanice raka.

Smatra se da B17 također smanjuje bolove uzrokovane artritisom. Dokazano je da smanjuje visoki krvni tlak, jača imunološki sustav i pridonosi održavanju općeg zdravlja. 

 

Ne propustite! Posebne ponude:

239.00 KN
Super B-kompleks + Biotin – za vegetarijance i osobe s nedostatkom vitamina B.   Vi..
299.00 KN 269.00 KN
Vitamin B17 iz ekstrakta sjemenki marelica!   Kapsule sadrže ekstrakt sjemenki marel..
149.00 KN 139.00 KN
Jezgre koštice marelice s amigdalinom (vitamin B17).    Jezgra marelice ..

Slični članci

Magnezij

Magnezij

Magnezij ima vrlo važnu ulogu kod moždanih funkcija i raspoloženja, a niske razine su također poveza.."

Lutein

Lutein

Lutein nam može pomoći smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti i moždanog udara. Kao i kod pretho.."

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice