Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

12. tjedan trudnoće

12. tjedan trudnoće

Najveća dramatična promjena ovog tjedna su refleksi. Plodovi prstiju uskoro će se početi kretati, plod će početi grabiti stvari oko sebe. Upoznajte 12. tjedan trudnoće i pročitajte cijeli opis ...

12. tjedan trudnoće


Što se događa u 12. tjednu?
Najveća dramatična promjena ovog tjedna su refleksi. Plodovi prstiju uskoro će se početi pomicati, plod će početi zgrabiti stvari oko sebe i oponašat će usisni pokret sa usta. Ako lagano kucnute na trbuh, plod će reagirati tako da će se početi okretati, iako ga još nećemo osjećati.


Crijeva rastu vrlo brzo ovaj tjedan, a također počinje prelaziti u trbušnu šupljinu. Bubrezi izlučuje mokraću u fetalni mjehur.


Živčane stanice se brzo razmnožavaju, ali sinapsi nastaju neprekidno u mozgu. Lice fetusa sada izgleda potpuno ljudsko. Oči su mu se prebacivale od strane do prednje glave, a uši su bile na pravom mjestu. Plod je velik poput limete.


Kako se promijeni život žene?
Maternica je rasla i preselila se, tako da zdravstveni radnici mogu dodirnuti fundus u donjem dijelu trbuha, samo iznad pubične kosti. Ako ovo nije vaša prva trudnoća, definitivno ćete nositi trudničku odjeću. Ali ako još niste odlučili promijeniti odjeću, sigurno ste primijetili da je vas remen sada steže, a osjećate se udobnije u komotnijoj odjeći.


Mnoge trudnice u tom razdoblju osjećaju žgaravicu - gorući osjećaj koji se kreće od dna prsa do donjeg dijela grla.


Tijekom trudnoće placenta proizvodi puno progesterona koji oslobađa ventil koji razdvaja jednjak od želuca. Pogotovo u ležećem položaju, ventil se može otpustiti, stoga dolazi do žgaravice. Nemir može biti blag, jedva prisutan, ali može biti i intenzivan i vrlo uznemirujući.
 

Vaginalni iscjedak tijekom trudnoće

Ne brinite ako imate više vaginalnog iscjetka nego obično, jer je to normalna pojava tijekom trudnoće.

 
Ono što vidite na donjem rublju najvjerojatnije je leukoreja (povećano iscjedak) s blagim mirisom i različitim bojama. Vjerojatno ste imali iscjedak prije trudnoće. Zbog povećane proizvodnje estrogena i povećanog protoka krvi u vaginalno područje, sada je to mnogo više. Iscjedak sadrži sekrecije cerviksa i vagine, mrtve stanice sa zida vagine i obično bakterijsku floru koja također dolazi iz vagine. Budući da se u nekim slučajevima može izlučiti amnionska tekućina, potrebno je pratiti iscjedak i kontaktirati zdravstvenog radnika:

  • Ako niste u 37. tjednu trudnoće i primijetite povećano pražnjenje, vrlo promijenjenu boju i ako iscjedak postaje voden, sluzast ili krvav. To može biti znak preranog rođenja.
  • Ako je iscjedak bijele boje i bez mirisa, uzrokuje nelagodu, uključujući bol tijekom mokrenja i tijekom spolnog odnosa. To može biti infekcija
  • Ako nakon seksualnog odnosa osjetite miris s mirisom ribe. To može biti bakterijska vaginoza.
  • Ako je iscjedak žut ili zelen, pjeni se i ima neugodan miris. To može biti znak spolno prenosivih infekcija. U tom slučaju, može se pojaviti crvena, nadražena i svrbežna površina oko genitalija i nelagoda tijekom mokrenja ili tijekom spolnog odnosa.

Ako mislite da je to infekcija, nemojte započeti liječenje bez savjetovanja s liječnikom. Simptomi nisu lako razlikovati, pa je dijagnoza ključ za odabir prave medicine.


Razmislite o proračunu kako biste kupili svu opremu i pomagala potrebna za bebu. Ne zaboravite na dječju odjeću, hranu, pelene, igračke i druge potrepštine, bez kojih jednostavno ne ide. Uvijek radite zajedno sa svojim partnerom.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

409.00 KN 259.00 KN
3 x B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   ..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..
135.00 KN 115.00 KN
3 x Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i ..

Slični članci

11. tjedan trudnoće

11. tjedan trudnoće

Plod se širi i rasteže, a kretanje se izvodi tako bez napora da izgleda kao izvrsna baletna izvedba..."

10. tjedan trudnoće

10. tjedan trudnoće

Iako je plod jedva veličine kumquata (malih voćnih naranči) i vrlo malo teži, tijekom tog razdoblja .."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice