Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

39. tjedan trudnoće

39. tjedan trudnoće

Plod je već u punom očekivanju da pozdravi svijet, koji će se uskoro proširiti pred njim! Dječak je sada teži od djevojaka. Upoznajte 39.tjedan i pročitajte cijeli opis..

39. tjedan trudnoće


Što se događa u 39 tjeednu?

Plod je već u punom očekivanju da pozdravi svijet, koji će se uskoro proširiti pred njim! Dječak je sada teži od djevojaka. Vanjski sloj kože je oguljen, a ispod njega nastaje novi sloj.


Kako se promijeni život žene?
Na svakom tjednom pregledu obavlja se ispitivanje abdomena kako bi se procijenio rast i položaj fetusa. Interni pregled također može biti izveden kada je potrebno provjeriti stanje cerviksa. Unatoč dvjema pregledima, još nije moguće točno odrediti kada će se dijete roditi. Ako je rok isporuke već prošao, a još niste rođeni, obavlja se ultrazvuk koji ima za cilj osigurati siguran nastavak trudnoće. Dok čekamo ovaj veliki dan, važno je da nastavljamo pratiti fetalni pokret. Plod mora ostati aktivan, a usporavanje aktivnosti često je problem.

Što se događa s tijelom poslije poroda?

Neposredno nakon rođenja izgubimo težinu. Na neko vrijeme nećemo se vratiti na težinu koju smo imali prije trudnoće, a većina žena bila je lakša za nekoliko kilograma nakon poroda. Tijelo treba vremena da ponovno dobije svoj izvorni oblik.

 

Nakon rođenja, pojavljuj se lochia, vratiti normalni fiziološki iscjedak, koji se sastoji od krvi, mrtvih čestica placente. Traje nekoliko tjedana. Inicijalno je pomiješana s krvlju i prilično je slična menstrualnom krvarenju, a zatim postaje svjetlija. Prije nego što potpuno prestane, mrlje su blijedo žute.


Emocije su vrlo aktivne nakon poroda. Mame su iscrpljene nakon rođenja, ali sretne i zadovoljne.

 

Kad dijete spava, neka majka odvoji vrijeme za svoj odmor, pa je ponekad potrebno ograničiti posjete. Majka bi trebala uživati u uravnoteženoj, zdravoj prehrani i piti puno tekućina, izbjegavajući kavu, alkohol i slatke napitke.

 

Majka ne bi trebala biti izolirana od društva jer je održavanje istinskog kontakta s prijateljima ključno za održavanje dobrog raspoloženja.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

47.00 KN
Pasji trn ili vučji trn s aloe verom iznimno je učinkovita mast za svakodnevnu njegu kože. Mast od p..
69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
159.00 KN 129.00 KN
Imun kompleks – za zdrav i snažan imunološki sustav.   Imun kompleks kapsule..

Slični članci

38. tjedan trudnoće

38. tjedan trudnoće

Plod ima vrlo čvrst stav u 38. tjednu, a uskoro ćete ga moći osjetiti! Organi su sazreli i potpuno p.."

37. tjedan trudnoće

37. tjedan trudnoće

Datum rođenja je nevjerojatno brzo približava, ostavljajući nam samo još nekoliko tjedana. U 39. tje.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice